Lietuvos kerlingo čempionatas 2019
 

 

Vilniaus "Akropolyje" vykusiame renginyje vienu metu skirtinguose takeliuose žaidė ir vyrai, ir moterys, ir neįgalieji, ir vaikai. Akmenslydžio žaidimas didžiausiame Vilniuje prekybos centre pritraukė nemažą kavinėse ir ledo arenos aplinkoje susibūrusių smalsuolių dėmesį.

Vyrų finale Tado Vyskupaičio "T-Rink" komanda 2-0 nugalėjo praėjusių metų čempionę Konstantino Rykovo "Forsarus Boys" ekipą. Pirmąjį susitikimą Tado Vyskupaičio komanda laimėjo 6:3, o antrąjį - 6:4. Grupės etape šios abi komandos pasidalino po pergalę. Būtent tuomet "T-Rink" komanda ir patyrė vienintelį pralaimėjimą šiame čempionate.

"T-Rink" ekipai atstovavo Tadas Vyskupaitis, Vytis Kulakauskas, Laurynas Telksnys ir Vidas Sadauskas. Kapitonas T. Vyskupaitis, kuris su komanda čempionų titulą susigrąžino po metų pertraukos, džiaugėsi, kad varžybos vyko Lietuvoje. 

"Pernai teko "pasidžiaugti" vicečempionų titulu, todėl džiaugiamės, kad susigrąžinome čempionų vardus. Jei neklystu, Lietuvos čempionais tapome septintą kartą. Šis čempionatas ypatingas tuo, kad tai retas atvejis, kuomet pirmenybės vyko Lietuvoje. Kadangi mes neturime akmenslydžio bazės, tai nuo 2010 metų visi Lietuvos čempionatai vyko Rygoje (Latvija). Tik pernai pavyko sugrįžti į Lietuvą ir žaidėme Kaune, o šiemet - Vilniuje", - kalbėjo T. Vyskupaitis.

Čempionų ekipos kapitonas džiaugėsi, kad Lietuvoje auga konkurencija ir, norint iškovoti aukso medalius, reikia įdėti daug pastangų. Papildomos motyvacijos suteikė ir noras atsirevanšuoti "Forsarus Boys" komandai už nesėkmę praėjusiais metais.

"Kaip ir kiekviename sporte, rungtynės gali pasvirti į vieną arba kitą pusę. Viskas priklauso nuo to, kaip komanda susikoncentruoja ir nusiteikia konkrečioms varžyboms. Galbūt šiemet mums pavyko geriau tą padaryti. Smagu, kad turime rimtus konkurentus, su kuriais varžomės dėl titulo. Konkurencija po truputį auga. Tas pats ir moterų varžybose - yra ne viena stipri komanda ir iki pat pabaigos nebuvo aišku, kas laimės", - pasakojo T. Vyskupaitis.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos "DE-arch" komanda po papildomo kėlinuko 8:6 įveikė Pauliaus Rymeikio "MC Hammer" atstovus.

Intriguojančiame moterų čempionato finale Astos Vaičekonytės "Kaunas CC" komanda 2-0 nugalėjo daugkartinę šalies čempionę Virginijos Paulauskaitės ekipą. Pirmąsias rungtynes kaunietės laimėjo 4:2, o antrąsias - 5:4, nors dar po penkių kėlinukų atsiliko 2:4.

"Labai džiaugiamės pergale. Iš tikrųjų mes labai daug laiko skyrėme treniruotėms Rygoje. Lietuvoje neturime kerlingui pritaikyto ledo, todėl teko investuoti nemažai pinigų ir kiekvieną savaitgalį vykti į Latviją. Manau, kad tai atsipirko", - po finalo mintimis dalinosi A. Vaičekonytė.

Tam, kad Vilniaus "Akropolio" ledas būtų pritaikytas akmenslydžiui, teko kviestis specialistus iš Latvijos. A. Vaičekonytė džiaugėsi, kad sąlygos buvo geros.

"Buvo tam tikrų niuansų su ledu, bet profesionalus ledo paruošėjas iš Latvijos įdėjo labai daug pastangų, kad ledas būtų tinkamas čempionatui. Esame labai dėkingi, kad galėjome žaisti praktiškai tokiomis pat sąlygomis, kokios yra Rygoje", - pabrėžė A. Vaičekonytė, kurios komandoje taip pat žaidė Lina Janulevičiūtė, Gražina Eitutienė ir Akvilė Rykovė.

Lietuvos čempionai iškovojo teisę atstovauti šaliai rudenį vyksiančiame Europos čempionate.

"Laukia ilgas ir sunkus pasiruošimas. Vėl gyvensime Rygoje, - šypsojosi A. Vaičekonytė. - Praėjusių metų pabaigoje mūsų rinktinė Europos čempionato B divizione užėmė ketvirtą vietą. Tai - kol kas aukščiausias laimėjimas. Kovojome su tokiomis komandomis kaip Norvegija ir Turkija. Nors pralaimėjome, bet tokio aukšto žaidimo lygio dar niekada nebuvome pasiekusios. Manau, kad Lietuvoje lygis auga, o jei dar atsirastų ir kerlingui pritaikytas ledas, tai būtų galima užauginti dar daugiau talentingų žaidėjų".

Bronzos medaliai atiteko 2017 metų Lietuvos čempionei Gaivos Valatkienės "Slydžio" komandai, kuri mažajame finale 10:2 nugalėjo Rasos Abelytės "Double ViKa" atstoves.

Kartu buvo surengtas ir Lietuvos neįgaliųjų akmenslydžio čempionatas. Vis daugiau dėmesio skiriant neįgaliųjų sporto plėtrai, atsiranda galimybių žmonėms išbandyti ir šią sporto šaką, kuri yra ir paralimpinių žaidynių programoje.

Čempionais tapo Andrejaus Daškevič "Forsarus" (Kaunas) akmenslydininkai, kurie du kartus - 9:3 ir 10:1 - nugalėjo Lino Joniškio (Vilnius) ekipą.

Vaikų varžybose triumfavo D. Ramažausko komanda, kuri tik dėl papildomų rodiklių aplenkė antrąją vietą užėmusią M. Junevičiaus ekipą.

Rezultatai.