Naujai kuriama Pasaulinė kerlingo akademija padės šiam sportui augti
 

Dvi reikšmingos organizacijos, Pasaulinė kerlingo federacija ir Pasaulinė sporto akademija, sukirto rankomis dėl bendradarbiavimo. Tai reiškia, jog kerlingui, kaip sporto šakai, bus skiriami papildomi resursai ir edukacinės programos, skirtos plėtoti šios sporto šakos pripažinimui bei susidomėjimui pasaulyje. 

Pasaulinė sporto akademija - lyderė sporto edukacijoje, bendradarbiaujanti su įvairių šakų federacijomis - užsiima mokymo programų kūrimu. Jos skirtos tiek sportininkams ir treneriams, tiek su sporto administracija ir populiarinimu susijusiems asmenims bei organizacijoms. Pradėdama dirbti su Pasauline kerlingo federacija, ji skirs ypatingą dėmesį federacijos vystymo bei edukacijos programoms. 

Naujai organizacijai - Pasaulinės kerlingo akademijos vardas

Būsimos Pasaulinės kerlingo akademijos, kuri apims Amerikų, Europos ir Azijos-Ramiojo vandenyno regionus, idėja bus įgyvendinta per ateinančius penkerius metus. Pasaulinės kerlingo federacijos prezidentė Kate Caithness pripažino, jog šiam tikslui įgyvendinti buvo sutelkta nemažai pastangų. Ji pareiškė tikinti, jog federacijos ir Pasaulinės sporto akademijos bendradarbiavimo teigiamas poveikis bus matomas jau 2022 metų Pekino olimpinėse žaidynėse. 

Kam skirta Pasaulinė kerlingo akademija?

Įvairius pasaulio regionus apimančios kerlingo akademijos tikslas - suteikti kokybiškus ir prieinamus išteklius kerlingo sporto šakos mokymui bei susidomėjimo skatinimui. Specialiai tam sukurtoje internetinėje svetainėje bus talpinami kursai ir mokymai, apimantys kerlingo treniravimą, teisėjavimą, ledo paruošimą bei neįgaliųjų žaidimą. Numatoma, jog pirmasis toks kursas išsamiai paaiškins kerlingo žaidimo taisykles.

Be kita ko, pirmasis Pasaulinės kerlingo akademijos seminaras planuojamas 2020 metų vasario 7-9 dienomis Taline. Daugiau informacijos norintiems dalyvauti paskelbsime jau netrukus!