2018 Lietuvos kerlingo čempionatas (Kaunas)
 

Lietuvos vyrų, moterų, neįgaliųjų kerlingo čempionatas.

Kartais ir juokinga, ir gėda prisipažinti, jog jau dešimtmetį Lietuvos Kerlingo čempionatai vyksta... Latvijoje, Rygoje, kur ne tik, kad yra speciali kerlingo arena, vyko pasaulio čempionatas (o Estijoje šiais metais vyks Europos čempionato B grupės varžybos), bet jau planuose yra ir antra arena. Vis tik, nors ir suprasdami, kad čia idealios ledo kokybės neišgausim, grįžtam į Lietuvą su viltimi, kad taip galėtume šia unikalia Olimpine žiemos sporto šaka sudominti ne tik miestų gyventojus (realiai tai sportas, kuriam nėra jokių apribojimų), bet ir didžiųjų miestų merus.

Registracijos pradžia 2018 sausio 22. Registracija uždaroma 2018 kovo 15 dieną. Pilnas LKČ reglamentas, nuostatai ir varžybų grafikas bus paskelbti iki balandžio 20 dienos. Žaidimas vyks su laiko kontrole. Žaisti galima naudojant WCF sertifikuotas pagalvėles (bus aptariama). Dalyvio mokęstis 100 eur (4 asm komandai). Ledo paruošėjų komanda Janis Janbergs, Harijs Steinmanis, (Latvija). Ledo paruošėjas Patrik Kapralik (Slovenija).
Registracijos forma.
Rezultatai.

Olimpinė sporto šaka visiems

Daug kam naujos ir mažai žinomos sporto šakos užuomazgos siekia 16 amžiaus Škotiją, kur akmenslydis buvo žaidžiamas ant užšalusių ežerų. Kaip Olimpinė sporto šaka akmenslydis debiutavo 1924 metais Prancūzijos Šamoni mieste, o nuo 1998 metų žaidynių Nagane yra pastovi Žiemos Olimpiados dalyvė. 2018 metais Pjončano žaidynėse tarp naujų sporto šakų debiutavo mišrių dvejetų (komandoje vienas vyras ir viena moteris) akmenslydžio disciplina, o debiutinį medalį joje iškovojo Kanados rinktinė.

Kerlingas, tai unikali sporto šaka, kurioje derinami fiziniai ir protiniai įgūdžiai. Taip pat, tai yra viena iš nedaugelio sporto šakų, kurioje varžytis gali visi nepriklausomai nuo jų amžiaus, lyties ar sugebėjimų. Pasaulyje vyksta ne tik vyrų, moterų, mišrių porų, mišrių dvejetų, bet ir senjorų, vaikų ir jaunimo pasaulio čempionatai.