Lietuvos moterų kerlingo komanda – 2021 Europos čempionato C grupės čempionė
 

Lietuvos moterų kerlingo komanda triumfavo Šveicarijoje vykusiame 2021 Europos čempionato C grupės turnyre ir pelnė teisę žaistis aukštesnėje grupėje.

Po ilgos pandeminės pertraukos į tarptautines varžybas sugrįžusios lietuvės penktadienį paskutinėse grupės rungtynėse 8:6 nugalėjo slovėnes ir 6:4 pranoko austres. Revanšas austrėms už nesėkmę pirmajame rate leido Lietuvos rinktinei užimti pirmąją vietą ir iškart patekti į finalą. 

Finale penktadienį lietuvių laukė Slovėnijos sportininkės. Lemiamoje kovoje dėl aukso mūsiškės laimėjo pirmą kėlinuką 3:0. Nors varžovės vėliau atsakė 2 taškais, bet po penktojo kėlinuko lietuvių pranašumas jau siekė 4 taškus (6:2). Vėliau slovėnės atsakė tik vienu tašku ir susitikimas baigėsi po septynių kėlinukų rezultatu 6:3.

Lietuvos rinktinei atstovavo kapitonė Virginija Paulauskaitė, Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė ir Rūta Blažienė.

„Jaučiamės puikiai. Mūsų komanda sužaidė labai gerai. Sunkiausios rungtynės buvo su austrėmis dėl pirmosios vietos grupėje ir patekimo į finalą. Buvo gana sunki kova ir ją laimėjus, jau pasiekėme savo tikslą ir pasidarė ramiau. Finale jau buvo kiek lengviau“, - kalbėjo V. Paulauskaitė. Kelialapiai į 2021 Europos kerlingo čempionatą (B grupę) kuris vyks lapkričio 20-27 dienomis Lilehameryje taip pat atiteko Slovėnijos ir Austrijos komandoms.