Sportuoti
 

  

Kerlingas - jauna Olimpinė sporto šaka, pristatyta 1998 metais Nagano olimpinių žiemos žaidynių metu vyrų ir moterų rungtyse. 2018 metų olimpinėse žiemos žaidynėse Pjongčange, bus įvesta nauja rungtis mišrių dvejetai (1v+1m). Lietuvoje kerlingas žaidžiamas nuo 2006 metų. Įdomu, kad tai viena nedaugelio žiemos sporto šakų, kurią gali praktikuoti ištisus metus – tam tereikia ledo arenos ir kerlingo reikmenų. Kitas svarbus dalykas, jog jis tinkamas žaisti visiems - tiek vaikams, tiek senjorams, tiek neįgaliesiems. Yra vyrų, moterų ir mišrių komandų rungtys. Todėl, jeigu susidomėjote, neklausinėkite savęs “ar sugebėsiu?” - tiesiog ateikite ir išbandykite.

Kerlingo rungtys:
Vyrai, Moterys, Vaikai (8-14 metų) Jaunimas (16-21 metų) Senjorai nuo 50 metų, Mišrios (2vyr+2mot), Mišrių dvejetas (1vyr+1mot), Neįgalieji (3 vyr+1mot).

Kerlingo treniruotės vyksta Vilniuje ir Kaune (nemaža dalis besitreniruojančiųjų, kerlingą pirmiausiai išbandė Pramoginių seminarų metu). Jų metu sutiksite ir tuos, kurie mėgaujausi kerlingu jau dešimtmetį ir tuos, kurie vis dar kritinėja bandydami taisyklingai paleisti akmenį. Svarbiausi dalykai, kuriuos turite žinoti prieš ateidami į treniruotę: Kerlingui žaisti būtinai reikalingi akmenys, specialios šluotelės ir slidus iščiuožimo batas, tačiau nepergyvenkite, visa tai nemokamai gausite vietoje. Salėje bus vėsu (+2C - +8C), todėl pasiimkite šiltą, tačiau judesių nevaržančią aprangą (tai vis dėl to sportas!). Džinsai nėra tinkami šiam sportui – geriau jau paprastos treninginės kelnės. Kojos ant ledo šąla labiausiai, tad įsimeskite į krepšį patogius batus ir šiltas kojines.