2023 Pasaulio veteranų kerlingo čempionatas Pietų Korėjoje
 

Lietuvos moterų rinktinė šeštadienį (2023.04.21) startuos pasaulio veteranų kerlingo (akmenslydžio) čempionate Pietų Korėjoje. Didžiulėje Gangningo ledo arenoje, kurioje vyko ir 2018 metų žiemos olimpinės žaidynės, lietuvės išmėgins jėgas su stipriausiomis pasaulio komandomis.

Lietuvos rinktinės kapitonė – Rasa Veronika Jasaitienė, o komandai taip pat atstovaus Jolanta Šulinskienė, Gaiva Valatkienė ir Eglė Čepulytė.

„Jau trečia diena kai esame Pietų Korėjoje, todėl stengėmės pamatyti ne tik tai, kas susiję su sportu, bet ir šiek tiek kultūrinės dalies. Aplankėme kai kuriuos objektus Seule, o dabar esame čempionato mieste. Gangningas yra kurortinis miestas ir kažkokių istorinių objektų mums niekas nepristatė“, - pasakojo E. Čepulytė, penktadienį su komandos draugėmis jau susipažinusi su arena bei ledu.

Pasak jos, ledas arenoje yra „keistas“ – akmens slydimas takeliuose gerokai skiriasi, kai kurie takeliai yra labai lėti, vienas iš jų – labai tiesus.

„Čia jau mes turėsime rodyti savo meistriškumą, kad gerai sužaistume, - pabrėžė E. Čepulytė. – Pats renginys yra labai didelis. Kadangi čia atvyko komandos iš Estijos ir Latvijos, tai turime gerų pažįstamų. Taip pat jau ne pirmus metus dalyvaujame veteranių čempionatuose, todėl smagu sutikti anksčiau matytas komandas. Tai – didelė šventė mums.“

Lietuvos rinktinė A grupėje susitiks su Kanados, Anglijos, Honkongo, Japonijos, Naujosios Zelandijos, Švedijos ir JAV komandomis. B grupėje žais Australija, Čekija, Suomija, Airija, Latvija, Škotija bei Šveicarija. Po tris stipriausias komandas pateks į atkrintamąsias varžybas.

„Stengėmės pasiruošti kaip įmanoma. Dalyvavome turnyruose Latvijoje, labai geranoriškai mums padėjo Lietuvos kerlingo asociacija. Kiek įmanoma ruoštis 60-metėms moterims, tiek ruošėmės. O kaip viskas klostysis, pamatysime, nes čia reikia ir sėkmės. Bendras mūsų fizinis pasirengimas yra geras, bet to ne visada užtenka. Daug ką lems ir sėkmė bei tai, kaip pavyks prisitaikyti prie ledo. Dėl to čia gali būti ir staigmenų“, - kalbėjo E. Čepulytė.

Iš viso Pietų Korėjoje varžysis 15 moterų ir 24 vyrų komandos.

Lietuvoje kerlingas vis dar yra pakankamai nauja ir jauna sporto šaka. E. Čepulytė sako, kad pasaulio čempionatuose dominuoja tos šalys, kur kerlingas vystomas jau ilgus metus – pavyzdžiui, Kanada, Švedija, Šveicarija.

„Kartais pabendraujame su konkurentėmis, tai kai kurios sako, jog sportuoja kerlingą jau 40 metų. Tada supranti, kad mes su savo 10 metų stažu esame dar embriono stadijoje. Tačiau tai mums netrukdo. Mūsų tikslas yra dalyvauti ir reprezentuoti Lietuvą. Mums svarbu, kad Lietuvos trispalvė kaba olimpinėje arenoje. Džiugu, kad mes galime startuoti tokiame renginyje, kur viskas paruošta aukščiausiu lygiu“, - kalbėjo E. Čepulytė.

Lietuvos komandą po čempionato priims mūsų šalies ambasadorius Seule. E. Čepulytė džiaugiasi, kad lietuvės gali ne tik populiarinti kerlingą, bet ir propaguoti sportą vyresniame amžiuje.

„Norime parodyti, kad sportas gali prisidėti prie žmonių užimtumo, padėti užmegzti naujus santykius, taip pat aktyvus gyvenimas leidžia apsisaugoti nuo depresijos bei blogų minčių. Geras fizinis pasirengimas visada yra naudingas. O Pietų Korėjoje mes sakome „akmuo už akmenį“ – kovosime, stengsimės, nors laukia labai stiprios varžovės“, - pabrėžė Lietuvos rinktinės narė.

Visa renginio informacija.